חדשות ועדכונים

הירשמו לניוזלטר שלנו

שלבי עיטוף תינוקות

  שלב 4   שלב 3   שלב 2 שלב 1

לבסוף, הניחו את זרוע ימין של התינוק, מעט מכופפת וצמודה לגוף.קחו את צדו הימני של השמיכה והביאו אותו אל מעבר לחזה התינוק. את שארית הבד דחפו מאחור ומתחו.

 

קפלו את תחתית השמיכה למעלה ומעבר לרגלי התינוק.

 

 

 

 

 

 

הניחו את זרוע ימין של התינוק, מעט מכופפת   וצמודה לגוף.קחו את הפינה השמאלית של השמיכה  והביאו אותה מעבר לחזה התינוק. וודאו שהזרוע מתחת לבד ויציבה. את קצה השמיכה, הכניסו מתחת לגוף התינוק

פרשו את שמיכת המעטפת בצורת יהלום וקפלו את

הפינה העליונה למטה ליצירת משולש.
הניחו את התינוק במרכז האזור המקופל כשהראש מבצבץ מעט מעל.
וודאו שהכתפיים נמצאות מתחת לאזור הקיפול.

 

עיטוף תינוקות זו דרך לגרום לתינוקות קטנים להרגיש עטופים ובטוחים ממש כמו שהרגישו ברחם. זהו מנהג קדום ששימש תרבויות שונות במשך מאות שנים, כדי לעזור לתינוקות להרגיש יותר רגועים בשלושת חודשי חייהם הראשונים, תקופת הסתגלות שמעט מורכבת עבורם. כיום שיטה זו הופכת ליותר ויותר פופולרית בקרב הורים, ולו רק בגלל שהיא מציעה יתרונות רבים.
היתרונות של עיטוף תינוקות

העיטוף נולד מתוך המחשבה ששלושת חודשי החיים הראשונים של תינוקות, לאחר שיצאו מהרחם ופגשו את העולם החיצון, הם תקופה מורכבת ומאתגרת שדורשת הסתגלות. יש שמאמינים שעיטוף עדין נעים לתינוקות, עוזר להרגיע אותם בתקופה זו וגורם להם לישון טוב יותר, בכך שמונע מהם להתעורר מרפלקסים לא רצויים שמבהילים אותם. כאשר תינוקות עטופים זרועותיהם ורגליהם אסופות בתוך השמיכה, הן לא מתעופפות לכל עבר בלי שליטה, הם הרבה יותר רגועים ויכולים לישון לאורך זמן.

האם ישנם סיכונים בעיטוף התינוק?

עיטוף תינוקות טומן בחובו סיכונים שיש להיות מודעים אליהם. כך למשל זה עלול להיות לא בטוח אם התינוק אינו עטוף כראוי. אם התינוקות עטופים ביותר מדי שמיכות או שהם עטופים בחוזקה ולא בעדינות קיימת סכנה להתחממות יתר. גם במהלך הנקה מומלץ שלא לעטוף את התינוק על מנת שלא יתחמם יותר מדי וכדי שיוכל למצוא את תנוחת ההנקה הנכונה, ללא הגבלה פיזית. יחד עם זאת אם כן עוקבים אחר כל הטיפים לעיטוף ושינה ידידותיים ובטוחים כן ניתן ליהנות מכל היתרונות שעיטוף מציע לתינוקות ולהורים.

טיפים והמלצות

עקבו אחר הטיפים הבאים כדי להבטיח שהעיטוף יהיה כמה שיותר אפקטיבי ובטיחותי:

  • עטפו את התינוקות בבדים רכים ונושמים – בדים מתאימים לעיטוף לרוב מיוצרים מכותנה רכה, קלילה, נושמת ונעימה. אל תעטפו אותם עם בדים כבדים או עבים מדי.
  • הקפידו על חופש תנועה – שימו לב שבעת העיטוף התינוק מסוגל להזיז את המותניים והרגליים בחופשיות.
  • אל תעטפו את התינוק מעל לכתפיו – יש להקפיד על כך שהעיטוף לא יכסה את צווארם וראשם של תינוקות.
  • עטפו את תינוקכם בעדינות – אין צורך בכך שהחיתול יהיה ממש הדוק סביב התינוק. כשהחיתול הדוק מדי הוא עלול לגרום לדיספלזיה של מפרק הירך.
  • תמיד הניחו את תינוקכם לישון על גבו – לעולם אל תשכיבו תינוק עטוף לישון על הצד או על הבטן.
  • בדקו את הטמפרטורה של התינוק באופן קבוע – וודאו שהתינוק לא מתחמם יתר על המידה.
  • הקפידו שכל המטפלים של התינוק מודעים להנחיות ולהמלצות הבטיחות – אם מישהו אחר משגיח על התינוק וודאו שהוא מודע לטיפים על עיטוף בטוח ונכון.

עד מתי מומלץ לעטוף תינוקות?

ניתן להתחיל לעטוף תינוקות כבר מרגע הלידה, אך ברגע שהתינוקות מתחילים לנסות להתהפך או לחלופין, כשהם כבר מתהפכים, כדאי להפסיק עם העיטוף. כך הם יוכלו להשתמש בידיים וברגליים שלהם בחופשיות ולבצע את המהלך. שלב זה לרוב מגיע לקראת גיל חודשיים – שלושה חודשים.

  • aden & anais
  • Lucky
  • Zhaos
  • Proby
loading